Welkom in Yellowstone National Park, een natuurlijk wonderland boordevol geisers, kleurrijke warmwaterbronnen, weidse valleien en diverse wilde dieren. Dit iconische park herbergt ’s werelds grootste concentratie geothermische kenmerken, waaronder de beroemde Old Faithful. Van de Grand Canyon of the Yellowstone tot de majestueuze Mammoth Hot Springs, de adembenemende natuurlijke schoonheid en unieke geologische fenomenen maken Yellowstone tot een must-see bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Waar ligt Yellowstone National Park?

National Park is één van de meest bekende en bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. Het park ligt in het noordwesten van de staat Wyoming, maar strekt zich ook uit over delen van Montana en Idaho. Yellowstone werd in 1872 opgericht als het eerste nationale park ter wereld.Het park heeft een oppervlakte van bijna 9000 vierkante kilometer en omvat een gevarieerd landschap, waaronder bossen, bergen, meren, rivieren en geisers. Yellowstone is de habitat van meer dan 500 soorten wilde dieren, waaronder elanden, bizons, grizzlyberen, wolven en coyotes.

Geothermische activiteit

Het nationale park staat bekend om zijn ongerepte wildernis, geisers, hete bronnen, modderpotten en andere geologische kenmerken. Yellowstone is gelegen bovenop een actieve vulkanische hotspot, waardoor er veel geothermische activiteit is in het park. Een van de bekendste geothermische kenmerken van Yellowstone is Old Faithful, een geiser die regelmatig uitbarst en kokend water en stoom tot wel 55 meter hoog in de lucht spuit. Andere populaire attracties zijn de Grand Prismatic Spring, een kleurrijke hete bron, en de Mammoth Hot Springs, een complex van heuvels met hete bronnen en kalksteenformaties. 

indelible-travel-usa-wyoming-yellowstone-national-park-grand-prismatic-spring-overview

Yellowstone is een paradijs voor outdoorliefhebbers

Naast het bewonderen van de natuurlijke schoonheid, kunnen bezoekers in Yellowstone wandelen, kamperen, vissen, fietsen, kajakken en raften. Er zijn ook veel educatieve programma’s beschikbaar, waaronder rondleidingen en ranger-talks. Yellowstone is wel degelijk een gebied met verhoogde vulkanische activiteit, en wordt beschouwd als een supervulkaan die mogelijk een enorme uitbarsting kan veroorzaken die verstrekkende gevolgen zou hebben. Het is echter belangrijk om op te merken dat de kans op een uitbarsting zeer laag is en de wetenschappers en parkbeheerders de activiteit van de vulkaan nauwlettend in de gaten houden. Vanwege de geothermische activiteit en de vulkanische geschiedenis van Yellowstone is het park ook een belangrijk gebied voor wetenschappelijk onderzoek en onderzoek naar vulkanische activiteit. 

indelible-travel-usa-wyoming-yellowstone-national-park

Is Yellowstone National Park per auto bereikbaar?

Yellowstone is vanuit diverse richtingen per auto bereikbaar. Het park is uitstekend te bezoeken tijdens een road trip door de Rocky Mountains of door het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is, net als in veel andere nationale parken, mogelijk om in Yellowstone National Park met de auto te rijden. Het park heeft een uitgebreid wegennetwerk met meer dan 1.700 kilometer aan verharde en onverharde wegen.
De belangrijkste weg door Yellowstone is de Grand Loop Road, die een lus vormt van ongeveer 230 kilometer door het park en langs de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden. Deze weg is geopend van half april tot begin november, afhankelijk van de weersomstandigheden. In de wintermaanden is een groot deel van het park gesloten voor verkeer, maar sommige delen zijn open voor begeleide sneeuwscootertours en langlaufen. Houd er rekening mee dat het verkeer in Yellowstone National Park tijdens het hoogseizoen, dat loopt van eind mei tot begin september, erg druk kan zijn en dat bezoekers soms lang moeten wachten om door te kunnen rijden. Het is daarom aan te raden om tijdig te vertrekken en eventueel gebruik te maken van het gratis shuttle-systeem dat beschikbaar is op sommige delen van de Grand Loop Road. 

Kan ik overnachten in Yellowstone National Park?

Ja, het is mogelijk om in Yellowstone National Park te overnachten. Het park biedt daartoe verschillende mogelijkheden, variërend van campings en RV-parken tot lodges en hotels. Indelible Travel verzorgt overnachtingen in één van de sfeervolle en comfortabele lodges en hotels in het park. Deze variëren van historische lodges met rustieke charme tot moderne hotels met alle gemakken van thuis. De meeste lodges en hotels zijn geopend van half mei tot begin oktober. Even buiten het park, zoals in plaatsen als West Yellowstone, Gardiner en Cooke City is het aantal accommodaties groter. Het is belangrijk om op te merken dat de accommodaties in Yellowstone zeer populair zijn en vaak al maanden van tevoren zijn volgeboekt, vooral tijdens het hoogseizoen. Het is daarom aan te raden om tijdig te reserveren.