< Onze reizen

In het spoor van Lewis & Clark

€3500
 • Adventure
 • History
 • Nature

Uw reis door een overweldigende natuur, van Salt Lake City naar Portland

U reist in de voetsporen van de avontuurlijke Lewis and Clark expeditie die tussen 1804 en 1806 via de Columbus River een uitweg zocht naar de Pacific. Deze reis voert u door 6 staten en is een combinatie van historische context, inheemse cultuur en de natuurlijke schoonheid van de Wilderness. Vanuit Salt Lake City reist u naar de beroemde nationale parken Grand Teton en Yellowstone. Vanaf daar reist u verder naar Great Falls en leert u meer over de Lewis and Clark expeditie. Hier start uw ontdekkingsreis langs de vele natuurlijke uitdagingen die door de expeditie overwonnen moesten worden en ervaart u adembenemende uitzichten na iedere bocht van de route. Onderweg maakt u kennis met diverse Indiaanse culturen en leert u meer over hun geschiedenis en bewondert u hun kunst. De reis eindigt in de de hoofdstad van Oregon, het bruisende Portland alwaar u nog enkele dagen zult verblijven.

 

 

Wat mag u van ons verwachten?

Indelible Travel staat voor kwaliteit, authenticiteit, exclusiviteit en inhoud. Wij geven u advies op maat en verzorgen uw reis volledig. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

indelible-travel-usa-wyoming-yellowstone-national-park-bizons-buffalo

De Lewis & Clark expeditie

Deze expeditie, ook wel bekend als de Corps of Discovery Expedition, was een historische Amerikaanse verkenningsreis die plaatsvond tussen 1804 en 1806. De expeditie werd geleid door Meriwether Lewis en William Clark, en had als doel om het westen van de Verenigde Staten te verkennen en in kaart te brengen, met name het gebied dat tegenwoordig bekend staat als de Louisiana Purchase. De expeditie werd gefinancierd door de Amerikaanse overheid en had als belangrijkste doelen het vinden van een doorgang naar de Stille Oceaan, het vergaren van geografische en wetenschappelijke kennis, en het bevorderen van de Amerikaanse handel in het westen. Lewis en Clark en hun team legden duizenden kilometers af, ontmoetten inheemse stammen, verzamelden wetenschappelijke gegevens en ontdekten veel over het nog onbekende terrein van het Amerikaanse westen tijdens hun historische reis.

Highlights

Tijdens deze individuele rondreis per huurauto overnacht u in sfeervolle en comfortabele hotels.
 • Salt Lake City

  Het startpunt van uw reis biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten zoals de Salt Lake City Tempel, History Trolley Square, het Utah State Capitol, het Natural History Museum of Utah, het Utah Museum of Fine Arts en het Clark Planetarium. In de omgeving vindt u het Great Salt Lake en Antelope Island State Park. De omliggende bergen en natuurlijke schoonheid bieden tal van mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken, klimmen en andere buitenactiviteiten zoals Big and Little Cottonwood Canyons.

 • Yellowstone N.P.

  Yellowstone National Park staat bekend om zijn indrukwekkende geothermische verschijnselen, adembenemende watervallen en magnifieke landschappen met wilde dieren. U vindt hier geisers waaronder de beroemde Old Faithful, die regelmatig spectaculaire uitbarstingen vertoont. De Grand Prismatic Spring is een van de meest kleurrijke hete bronnen ter wereld. Yellowstone is de thuisbasis van iconische dieren zoals bizons, elanden, wolven, grizzlyberen en lynxen. Spotting wildlife in hun natuurlijke omgeving is een van de hoogtepunten.

   

 • Lewis and Clark Interpretive Center

  Het Lewis and Clark Interpretive Center in Fort Benton is een museum dat gewijd is aan de expeditie en de rol van Fort Benton als historisch belangrijke tussenstop en handelspost tijdens de expeditie. Hier ziet u interactieve tentoonstellingen die de geschiedenis van de Lewis en Clark-expeditie en de impact ervan op het Amerikaanse westen presenteren. Verder vindt u hier informatie over de expeditieleden, de natuurlijke geschiedenis en de inheemse Amerikaanse cultuur.

 • Sacajewa Hotel – Three Forks

  Het charmante Sacajawea Hotel is een historisch hotel gebouwd in elegante koloniale stijl. Gelegen in Three Forks nabij de samenvloeiing van de Missouri, Madison en Jefferson Rivers is het vernoemd naar de beroemde Shoshone-vrouw Sacagawea, die een cruciale rol speelde als gids en tolk tijdens de Lewis en Clark-expeditie. Hotel Sacajewa is doordrenkt van geschiedenis en biedt haar gasten een charmante en nostalgische sfeer. De kamers zijn comfortabel ingericht met een mix van antiek en modern. Uitstekend dineren kunt u in het Pompey’s Grill Restaurant dat lokaal geïnspireerde gerechten serveert.

 • Snake River

  De Snake River bij Missoula in Montana is een schilderachtige rivier die door een prachtige omgeving stroomt en bekend staat om zijn bochtige loop en heldere water. Daarnaast staat de Snake River om indrukwekkende watervallen, zoals de Kootenai Falls en de Kootenai Falls Swinging Bridge die vele natuurliefhebbers en avonturiers aantrekken.

 • Lewiston

  Lewiston, Idaho, ligt aan de samenvloeiing van twee belangrijke rivieren: de Clearwater River en de Snake River. De Clearwater River stroomt vanuit het oosten en ontmoet de Snake River, die vanuit het zuiden komt. Samen vormen ze de rivier de Snake, die verder naar het westen stroomt en de grens tussen Idaho en Washington volgt voordat hij in het Columbia River-systeem uitmondt. Naast een magnifieke natuurlijke omgeving, spelen deze rivieren ook een belangrijke rol in de economie en recreatie van de regio.

 • Oregon Trail

  De Oregon Trail was een historische migratieroute in de 19e eeuw in de Verenigde Staten, gebruikt door pioniers om van het oosten naar het westen te reizen, op basis van de route die de Lewis & Clark expeditie had verkend. Tijdens uw reis volgt u het tweede deel van deze route.

 • Portland en omgeving

  Portland staat bekend om zijn groene omgeving met talloze parken en tuinen maar zeker ook om zijn diverse culinaire Foodcart-scene, ambachtelijke brouwerijen en koffiehuizen. De stad heeft een bruisende artistieke gemeenschap en een progressieve cultuur. Niet te missen zijn het Portland Art Museum en het Oregon Museum of Science and Industry (OMSI). De iconische besneeuwde Mount Hood vulkaan ligt in de buurt van Portland en is de hoogste berg in de staat Oregon. Hier kunt u wandelen, skiën en klimmen. Ruimt u zeker tijd in voor de bijzonder spectaculaire kustlijn van de Stille Oceaan.

indelible-travel-usa-west-oregon-portland-pacific-nature-cannon-beach

Programma

 

Dag 1 en 2: Salt Lake City, Utah
Bezoek aan Salt Lake Temple | Hiken rondom Great Salt Lake | Overnachting in The Peery Tapestry Collection

Dag 3 – 5: Grand Teton en Yellowstone NP, Wyoming/Montana
Wildlife Safari in Grand Teton | Rondleiding Yellowstone Park | Overnachting in Teton Mountain Lodge en Explorer Cabins

Dag 6 en 7: Great Falls en Ford Benton, Montana
Bezoek aan het Lewis and Clark Trail Interpretive Center | Old Historic Fort Benton Trading Post | Overnachting in Hilton Garden Inn

Dag 8: Helena, Montana
Bezoek aan C.M. Russell Museum | Boottocht over Canyon Ferry | Overnachting in Home 2 Suites

Dag 9: Three Forks, Montana
Bezoek aan Three Forks Headwaters State Park  | Bezoek aan Museum of the Rockies | Overnachting in Sacajewa Hotel

Dag 10: Salmon, Idaho
Bezoek aan de Lemhi Pass | River of no Return Diner Cruise | Overnachting in een authentieke lodge

Dag 11: Missoula, Montana
Bezoek aan Big Hole Battlefield | Bezoek aan Traveller’s Rest | Overnachting in Doubletree Hotel

Dag 12: Lewiston, Idaho
Bezoek aan de Lolo Pass | Bezoek aan Nez Perce National Historical Park | Overnachting in Hell Canyon Grand Hotel

Dag 13: Walla Walla, Washington
Bezoek aan Hell’s Gate State Park | Bezoek aan Whitman Mission | Overnachting in Eritage Resort

Dag 14: Hood River, Oregon
Bezoek aan Sacajawea State Park | Bezoek aan Columbia Gorge Discovery Center | Overnachting in Hood River Hotel

Dag 15 – 18: Portland, Oregon
Bezoek aan Columbia River Maritime Museum | Cannon Beach Pacific Coast | Mount Hood | Overnachting in hotel Jupiter

Indicatieprijs is inclusief overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig), belastingen ter plaatse, autohuur (SUV). Exclusief intercontinentale vluchten, excursies (tenzij anders aangegeven), activiteiten en eventuele resort fees. Deze reis is te verlengen met extra overnachtingen naar keuze in alle genoemde plaatsen.

Waarom kiezen voor Indelible Travel

De organisatie en uitvoering van uw luxe vakantie of individuele rondreis is bij ons in goede handen. Daar kunt u op vertrouwen. Net zoals u kunt vertrouwen op:

Onze gedegen kwaliteit

Wij begrijpen dat uw vakantie waardevol is en uw tijd kostbaar. Reizen gaat ook om het omarmen van culturen en het creëren van blijvende herinneringen. Daarom geven wij u uit persoonlijke ervaring advies, stellen uw reis of vakantie voor u samen en verzorgen deze tot in detail.

Onze keuze voor authenticiteit

Wij geloven dat de beste manier om een bestemming te verkennen is door middel van authentieke ervaringen. Samen met onze partners ter plaatse bieden wij u een onuitwisbare ('indelible') reiservaring. Wij selecteren voor u de meest karaktervolle boutique hotels en stellen uw excursies samen opdat u de ware essentie van de bestemming ontdekt.

Onze duurzame werkwijze

Toerisme heeft impact op mensen en de wereld waarop wij leven. Door onze selectie van kleinschalige boutique hotels, onze keuze voor individuele en verdiepende excursies en door gebruik te maken van lokale partners en gidsen proberen wij de negatieve impact te verkleinen en op een verantwoorde manier de positieve effecten van het toerisme te vergroten.

Onze geruststellende zekerheden

Tales & Trails b.v., handelend onder de merknaam Indelible Travel, is aangesloten bij het Garantiefonds VZR, het Calamiteitenfonds, The Travel Club en branche-organisatie ANVR. Een prettige zekerheid voor, tijdens én na uw reis. Boekt u bij ons een reis, dan geniet u van extra zekerheid op basis van de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen.

Ik heb interesse in deze reis

Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Indelible Travel is een merk van Tales & Trails BV. Indelible Travel is specialist in Nederland en België in het samenstellen en organiseren van luxe, individuele (rond)reizen naar onder andere de Verenigde Staten van Amerika en binnenkort een aantal andere reisbestemmingen binnen en buiten Europa.

Onze reizen onderscheiden zich van veel ander reizen door de thematisering en de keuze voor bijzondere boutiquehotels. Slow travel is ons motto waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Wij bieden luxe, individuele (rond)reizen aan naar de Verenigde Staten van Amerika. De komende tijd zullen wij op meer bestemmingen reizen gaan aanbieden.

U kunt via onze website niet direct boeken. Dat komt omdat wij geen reizen ‘in voorraad’ hebben. Als u interesse heeft in een van onze reizen, vraagt u bij ons een offerte aan. Na ontvangst van de offerte besluit u of u de reis definitief wilt boeken.

Onze reizen zijn flexibel en aanpasbaar aan uw specifieke wensen.