Noord-Amerika is het continent dat zich uitstrekt van het noorden van Canada tot het zuiden van Mexico en de Caribische Zee. Het wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het oosten, de Stille Oceaan in het westen, de Noordelijke IJszee in het noorden en de Golf van Mexico en de Caribische Zee in het zuiden. Het is het op twee na grootste continent ter wereld, na Azië en Afrika, met een oppervlakte van ongeveer 24,5 miljoen vierkante kilometer. 

Meer dan de Verenigde Staten alleen

Noord-Amerika heeft een bevolking van ongeveer 590 miljoen mensen en bestaat uit 23 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Mexico en verschillende kleine eilandstaten in de Caribische Zee. Het is de thuisbasis van verschillende grote steden, waaronder New York, Los Angeles, Havana, Toronto en Mexico-Stad. 

Prachtige natuur

Het continent heeft een gevarieerde geografie, met bergketens zoals de Rocky Mountains en de Appalachen, uitgestrekte vlaktes zoals de Great Plains, grote rivieren zoals de Mississippi en de St. Lawrence, en verschillende kustlijnen, waaronder de Atlantische en Stille Oceaankust. Veel eilanden in het Caribisch Gebied zijn gezegend met prachtige stranden en een unieke onderwaterwereld. 

indelible-travel-caribisch-gebied-strand

Unieke Cultuur

Noord-Amerika heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met inheemse beschavingen zoals de Azteken, Maya’s en Inca’s, evenals koloniale invloeden van Europese landen zoals Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het continent heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de moderne geschiedenis, met de Verenigde Staten als één van ’s werelds grootste economieën en supermachten. 

Indelible-travel-usa-colorado-mesa-verde-national-park-cliff-dwellings

Mesa Verde National Park Colorado