De verenigde Staten maken deel uit van het Noord-Amerikaanse continent. dat zich uitstrekt van het noorden van Canada tot het zuiden van Mexico en de Caribische Zee. Het wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het oosten, de Stille Oceaan in het westen, de Noordelijke IJszee in het noorden en de Golf van Mexico en de Caribische Zee in het zuiden. Het is het op twee na grootste continent ter wereld, na Azië en Afrika, met een oppervlakte van ongeveer 24,5 miljoen vierkante kilometer. 

Waarom op reis naar de Verenigde Staten van Amerika?

Als wij het hebben over Noord-Amerika, dan hebben wij het vaak over de Verenigde Staten van Amerika. Velen bezoeken Noord-Amerika of de Verenigde Staten vooral vanwege de indrukwekkende natuur en de gevarieerde geografie. In het geheel niet onterecht want de Verenigde Staten bieden landschappen die tot de mooiste en meest spectaculaire ter wereld behoren. Indrukwekkende bergketens als de Rocky Mountains in het westen en de wandelvriendelijke Appalachen in het oosten. Daartussen liggen de uitgestrekte vlaktes van de Great Plains en lopen machtige rivieren als de Mississippi. En vergeet de kusten niet in het oosten, westen en zuiden van het land. Een rondreis per huurauto door de Verenigde Staten is één van de beste manieren om hiervan te genieten. Het betekent wel keuzes maken. Wij raden u aan om steeds meerdere dagen op een plek te verblijven en minder gehaast een lijstje bezienswaardigheden afwerkt. Wij willen dat u optimaal geniet van al het moois in alle vrijheid en op een heerlijk rustig tempo. Slow travel noemen wij dat bij Indelible Travel. Wist u dat Noord-Amerika daarnaast ook een fantastische bestemming is voor een familievakantie of stedentrip?

Ontdek de mooiste en meest spectaculaire natuur 

De National park Service is al meer dan 100 jaar de drijvende kracht achter de ontwikkeling en het behoud van de unieke nationale parken van Amerika. Het eerste nationale park in de VS was een feit in 1872, Yellowstone National Park. Inmiddels tellen de Verenigde Staten van Amerika bijna 60 Nationale Parken. Naast Yellowstone onder andere: Rocky Mountains, Death Valley, Yosemite, Crater Lake, Grand Canyon en Great Smoky Mountains. Californië, Utah, Nevada en Arizona herbergen een groot aantal van deze adembenemend mooie parken. Het is goed mogelijk om een aantal hiervan in één reis te bezoeken. Andere staten met fraaie nationale parken zijn Alaska, Colorado, Texas, New Mexico, Washington, Oregon, Tennessee en Maine. De nationale parken in de Verenigde Staten zijn goed toegankelijk met uw huurauto, bieden uitstekende informatievoorzieningen en wandelroutes en vaak kunt u in of in de directe nabijheid van de parken overnachten. Voor bijzondere overnachtingsplekken in de drukst bezochte parken geldt wel dat u ruim van te voren moet reserveren. Natuurlijk verzorgen wij dat graag voor u. Met de ‘America the Beautiful Pass’, die u bij aankomst in een nationaal park kunt aanschaffen, geniet u samen met uw reisgenoten van een heel jaar lang onbeperkt toegang tot alle nationale parken in het land (ca. USD 80,- per auto inclusief 4 volwassen inzittenden. Kinderen onder de 16 jaar gratis, 2024).

Indelible-travel-usa-Arizona-saguaro-national-park-sunset

Zonsondergang in het Saguaro National Park in Arizona

Ervaar de unieke en rijke cultuur

Naast natuur heeft Amerika nog veel meer te bieden. Het gehele continent heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met inheemse beschavingen zoals de Azteken, Maya’s en Inca’s. Ook treft u er koloniale invloeden aan van Europese landen zoals Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië.
De Verenigde Staten is ook hét land van de entertainment. Geniet met het hele gezin van de zonovergoten stranden en beleef de leukste avonturen in één van de vele pretparken in Florida?
Of bezoek Las Vegas, met z’n vele casino’s, shopping malls, hotels, theatershows en de spectaculaire concerthal Sphere. Steden als New York en Chicago bieden eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. En in de hoofdstad Washington D.C. kunt u urenlang dwalen door musea van wereldklasse. Bent u een muziekliefhebber? Het  swingende New Orleans is heerlijk jazzy en The Deep South is dé bakermat van de Blues, Rock ‘n’ Roll én de countrymuziek. Het swingt er altijd. Maar ook elders maken de uitbundige en gastvrije Amerikanen er graag een show van. Amerikanen zijn ook gek op sport. Ga zeker eens een kijkje nemen bij een traditionele rodeo in Texas, een honkbalwedstrijd in Boston of een ijshockeywedstrijd; altijd een knotsgekke mix van sport en entertainment en met garantie op een onvergetelijke dag tussen de Amerikanen.

Indelible-travel-usa-colorado-mesa-verde-national-park-cliff-dwellings

Mesa Verde National Park in Colorado

Welke reizen biedt Indelible Travel naar de Verenigde Staten van Amerika aan? 

Indelible Travel stelt individuele rondreizen per huurauto naar de VS samen. Onze rondreizen focussen zich op het verhaal achter de bestemming. Door wat langer op één plek te verblijven en minder kilometer te rijden ziet u meer, leert u meer, beleeft u meer en wordt uw ervaring intenser en waardevoller. Op onze website vindt u ons aanbod van verschillende reizen. Tijdens uw reis rijdt u in een comfortabele en ruime huurauto en verblijft u in goede accommodaties. Waar mogelijk selecteren wij bij voorkeur kleinschalige, boutique hotels en unieke overnachtingsadressen zoals lodges en ranches voor u. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw voorkeuren. 

Uw huurauto in de Verenigde Staten goed geregeld

In Amerika kunt u prima zelf rijden. Men rijdt er rechts en doorgaans heel beschaafd. Uw huurauto is voorzien van een automaat en u kunt gewoon met uw Nederlandse rijbewijs plaatsnemen achter het stuur. Indien u uw reis laat verzorgen door Indelible Travel, geniet u van de privileges van een gerenommeerd autoverhuurbedrijf. U hoeft bij aankomst niet in de rij te wachten, uw auto is uiteraard volledig verzekerd en u betaalt geen eigen risico mocht het een keer tot schade komen. Daarmee heeft u de zekerheid dat u ter plaatse geen extra kosten heeft en dat u zorgeloos kunt gaan genieten. Het enige dat u nodig heeft is een geldig rijbewijs en een creditcard op naam van de bestuurder. Een rondreis per huurauto door Amerika is dé manier om in alle vrijheid en op een heerlijk rustig tempo te genieten van de schitterende natuur en de vele bezienswaardigheden. Populaire gebieden zijn: Californië, Utah, Nevada, Arizona, Colorado, Alaska, Florida en New England. Indelible Travel is dé expert in individuele slow travel reizen door Amerika. Van uw reis ontvangt u van ons een persoonlijk en uniek routeboek in het Nederlands.  

indelible-travel-usa-virginia-appalachen-blue-ridge-parkway-skyline-drive

Blue Ridge Parkway in Virginia

Waar liggen de Verenigde Staten van Amerika? 

De Verenigde Staten van Amerika zijn een federale republiek en omvatten 50 staten en het District of Columbia (Washington D.C.). Het land is bijna 230 keer zo groot als Nederland en is na Rusland en Canada het grootste land ter wereld. De oppervlakte bedraagt bijna 10 miljoen km2. Er wonen zo’n 320 miljoen mensen, de meeste daarvan langs de oost- en westkust. In het noorden grenst het aan Canada, in het oosten aan de Atlantische Oceaan, in het westen aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan Mexico en de Golf van Mexico. In het westen van de VS liggen de Rocky Mountains. Een deel van het westen is woestijnachtig en erg droog. Death Valley is één van de droogste en heetste gebieden op aarde. Het centrale deel van de VS, beter bekend als de Great Plains, is vruchtbaar laagland waar de belangrijkste rivier de Mississippi door heen stroomt. Het zuiden is vrij vlak en wordt deels gevormd door moerasgebieden zoals in Louisiana en Florida. In het oosten van de VS liggen de Appalachen, een berggebied met toppen tot zo’n 2.000m. Tot de grootste steden van het land behoren New York, Los Angeles, Chicago, Houston en Atlanta. Tot de VS behoren ook de eilandengroep Hawaii, evenals een aantal kleinere eilanden in het Caribisch Gebied en in de Grote Oceaan.

Wat is de beste reistijd voor een reis naar Amerika? 

Amerika is enorm groot en kent verschillende klimaatzone’s. Het binnenland heeft een continentaal klimaat met warme tot hete zomers en koude winters met veel sneeuw. De gebieden langs de Oost- en Westkust van Amerika kennen een gematigder klimaat, terwijl in het zuiden de zomers flink heet zijn en de winters  mild. Florida heeft een subtropisch klimaat en is hele jaar door warm, ideaal dus voor een zonnige vakantie in de donkere maanden of het voorjaar. Houd in Florida rekening met het orkaanseizoen dat loopt van juni tot oktober. In z’n algemeenheid geldt dat beste periode voor een rondreis per huurauto is van maart t/m september. Vanaf half juni tot begin september is het overal hoogseizoen. Het kan dan druk zijn op de toeristische plekken en in de Nationale Parken. Ook kunnen de prijzen van bijvoorbeeld accommodaties flink hoger liggen. Het hoogseizoen in Florida valt in de winter met zeer aangename temperaturen en warm zeewater. New England kan met name in oktober erg druk zijn. De zon schijnt dan vaak veelvuldig en de luchten zijn vaak strakblauw, wat de kleuren van de herfstbladeren extra intensiteit geeft. In onder andere de Rocky Mountains wordt in de winter volop geskied. 

indelible-travel-usa-west-utah-salt lake city-skyline-mountains
Salt Lake City in de winter

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een reis naar de Verenigde Staten? 

Voor Amerika dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een zogenoemde ESTA-verklaring. Met deze verklaring heeft u toestemming om naar de USA te reizen. U dient deze verklaring tijdig voor vertrek online aan te vragen. Dit kosten hiervoor bedragen USD 21,- p.p. (2024). Een ESTA-verklaring is twee jaar geldig voor meerdere bezoeken aan het land. Graag helpen wij u desgewenst bij het aanvragen van deze verklaring. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken. 

Eten en drinken in de Verenigde Staten 

In Amerika kunt u vrijwel overal eten. In elke plaats is wel een supermarkt of een (fastfood)restaurant. Sommigen daarvan zijn zelfs 24 uur per dag geopend. Op veel toeristische bestemmingen en bij bezoekerscentra in de natuurgebieden zijn broodjes, snacks en dranken verkrijgbaar tegen over het algemeen redelijke prijzen. In Amerika wordt veel langs de weg en op parkeerplaatsen gepicknickt. U vindt er vaak barbecues die u vrij kunt gebruiken. Zo luncht u vaak in de mooiste gebieden en met prachtig uitzicht. Kraanwater is doorgaans betrouwbaar, maar niet altijd even smakelijk. Flessen mineraalwater zijn overal te koop net als zakken ijs(blokjes). 

Indelible-travel-usa-Route66

Langs de Route 66

Gezondheid 

Met name in de zomermaanden kan het erg heet worden in het zuiden en het binnenland van Amerika. Zorg ervoor dat u uw huid afdoende beschermt tegen de felle zon en dat u te allen tijde voldoende water bij u heeft (zeker in de woestijngebieden). Omdat de zorgkosten in de USA veel hoger kunnen zijn dan bij ons, stellen wij het hebben van een reisverzekering verplicht bij een reis naar de Verenigde Staten. Zorg ook voor een goede ziektekostenverzekering die medische kosten ter plaatse volledig vergoedt. 

Geldzaken 

De munteenheid in de USA is de Amerikaanse dollar (USD). U kunt in Amerika overal terecht met uw pinpas en creditcard. Het meenemen van contanten is daarom niet noodzakelijk. Het kan zijn dat uw bankpas uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Zorg voor vertrek er voor dat deze eventuele blokkering is opgeheven. Een creditcard is in Amerika eigenlijk een must. Als u een auto huurt is het sowieso noodzakelijk dat de bestuurder op wiens naam de huurovereenkomst is opgemaakt beschikt over een creditcard. Ook in hotels wordt vaak om een creditcard gevraagd.