< Onze reizen

Rhythms of the Mississippi

€3500
 • Culture
 • Roadtrip

Uw muzikale reis langs de Mississippi

Volg de machtige Mississippi van Minneapolis tot New Orleans aan de Golf van Mexico. Tijdens deze unieke ontdekkingsreis verkent u in alle comfort de diverse en rijke muziekcultuur van de Verenigde Staten. Dompel uzelf onder in de muziek van Prince in Minneapolis en breng een bezoek aan het National Blues Museum in Saint Louis. Via Nashville, dé bakermat van de countrymuziek, rijdt u naar Memphis. Vandaar volgt u de Mississippi Blues Trail verder zuidwaarts naar uw eindbestemming ‘The Big Easy’ New Orleans.

Wat mag u van ons verwachten?

Indelible Travel staat voor kwaliteit, authenticiteit, exclusiviteit en inhoud. Al onze reizen kunt passen wij graag aan uw persoonlijke wensen aan. Desgewenst stellen wij uw reis volledig op maat samen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

indelible-travel-usa-louisiana-new-orleans-street

Onderweg van Minneapolis naar New Orleans

Geniet van live muziek bij First Avenue in Minneapolis, de stad van Prince | Maak een cruise over de Mississippi en bezoek het museum van Mark Twain in Dubuque | Bezoek Blueberry Hill en The Beale on Broadway in Saint Louis voor de beste live Blues, Soul en R&B | Nashville met de Country Music Hall of Fame | Memphis met Graceland, de Sun Studio en Beale Street | Land of the Blues, Clarksdale | Dockerey Farms in Cleveland | Natchez Trace Parkway en het B.B. King Museum | Baton Rouge | New Orleans’ French Quarter

Highlights

Tijdens uw muzikale ontdekkingsreis langs de Mississippi reist u comfortabel met uw eigen huurauto, bezoekt u bijzondere bezienswaardigheden en overnacht u in de beste en meest sfeervolle hotels. De hieronder genoemde activiteiten en excursies zijn al inbegrepen.
 • Hotel Graduate Minneapolis

  Centraal, op steenworp afstand van de University of Minnesota en het Weisman Art Museum gelegen hotel met onder meer een restaurant, bar en parking (tegen betaling). Een heerlijke plek om uw reis langs de Mississippi te beginnen.

 • VIP Tour Paisley Park Minneapolis

  Exclusieve VIP rondleiding (ca. 2 uur) door de Paisley Park studio’s waar Prince veel van zijn platen heeft opgenomen.

 • Hotel The Westin Saint Louis

  Gelegen in het hart van St. Louis is The Westin een fijne en luxe uitvalsbasis voor de vele bezienswaardigheden in St. Louis, zoals de Gateway Arch. U kunt bij het hotel parkeren (tegen betaling).

 • National Blues Museum St. Louis

  De Blues wordt wel gezien als de basis van alle moderne Amerikaanse muziek. Het National Blues Museum in Saint Louis vertelt het verhaal van de Blues in een interactieve, state-of-the-art omgeving.

 • Hotel Kimpton Aertson Nashville

  Ontspan met een Tennessee whiskey. Proef vernieuwende gerechten van de chef-kok. Neem een verfrissende duik in het dakterraszwembad met uitzicht op de prachtige campus van de Vanderbilt University.

 • Country Music Hall of Fame

  De Country Music Hall of Fame is een prestigieus museum in Nashville, Tennessee, gewijd aan de (rijke geschiedenis en invloed van de) countrymuziek. Onder andere Dolly Parton heeft enkele van haar hits opgenomen in de historische RCA Studio B.

 • Hotel The Peabody Memphis

  Het in downtown Memphis gelegen hotel The Peabody is een legendarisch, luxe hotel met een rijke geschiedenis, begonnen in 1869. Beroemd om zijn “Peabody Ducks” die dagelijks door de lobby marcheren naar de fontein. Hotel The Peabody wordt ook wel ‘South’s Grand Hotel’ genoemd.

 • Memphis

  Maak de muzikale bedevaart naar Memphis, van Beale Street naar de geboorteplaats van rock-‘n-roll, naar het huis van The King. Geniet van toegang tot het Memphis Rock’n’Soul Museum, Sun Studio, Graceland en het Stax Museum of American Soul Music.

 • Hotel Omni Royal New Orleans

  Hotel Omni Royal in New Orleans is een luxueus hotel in het hart van de Franse wijk. Met elegante kamers, authentieke New Orleans-gastvrijheid, een dakterras met adembenemend uitzicht en een ideale locatie, biedt het een onvergetelijke ervaring voor gasten.

indelible-travel-usa-memphis-tennessee-hotel-peabody-detail

Programma

 

Dag 1 – 3: Minneapolis
VIP Rondleiding Paisley Park Studio’s | Overnachting in hotel The Graduate Minneapolis

Dag 4: Minneapolis – Dubuque
Overnachting in hotel Julien

Dag 5: Dubuque – Hannibal
Overnachting in hotel Sleep Inn & Suites

Dag 6: Hannibal – Saint Louis
Overnachting in hotel The Westin Saint Louis

Dag 7: Saint Louis
The Gateway Arch National Park | National Blues Museum | Overnachting in hotel The Westin Saint Louis

Dag 8: Saint Louis – Nashville
Overnachting in hotel Kimpton Aertson

Dag 9: Nashville
Country Music Hall of Fame | Overnachting in hotel Kimpton Aertson

Dag 10: Nashville – Memphis
Overnachting in hotel The Peabody Memphis

Dag 11: Memphis
Stax Museum of American Soul Music | Graceland | Memphis Rock ‘n’ Soul Museum | Sun Studios | Overnachting in hotel The Peabody Memphis

Dag 12: Memphis – Cleveland
Mississippi Blues Trail | Overnachting in hotel Cotton House Cleveland

Dag 13: Cleveland – Natchez
Natchez Trace Parkway | B.B. King Museum | Overnachting in The Burn Bed & Breakfast

Dag 14: Natchez – New Orleans
Overnachting in hotel Omni Royal New Orleans

Dag 15 en 16: New Orleans
Overnachting in hotel Omni Royal New Orleans

Indicatieprijs is inclusief overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig), belastingen ter plaatse, autohuur (Toyota RAV 4) en de onder ‘programma’ genoemde excursies en activiteiten. Exclusief intercontinentale vluchten en eventuele resort fees. Deze reis is te verlengen met extra overnachtingen naar keuze in alle genoemde steden.

New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten

Natchez, Mississippi 39120, Verenigde Staten

Cleveland, Mississippi 38732, Verenigde Staten

Memphis, Tennessee, Verenigde Staten

Nashville, Tennessee, Verenigde Staten

Saint Louis, Missouri, Verenigde Staten

Hannibal, Missouri 63401, Verenigde Staten

Dubuque, Iowa, Verenigde Staten

Minneapolis, Minnesota, Verenigde Staten

Waarom kiezen voor Indelible Travel

De organisatie en uitvoering van uw luxe vakantie of individuele rondreis is bij ons in goede handen. Daar kunt u op vertrouwen. Net zoals u kunt vertrouwen op:

Onze gedegen kwaliteit

Wij begrijpen dat uw vakantie waardevol is en uw tijd kostbaar. Reizen gaat ook om het omarmen van culturen en het creëren van blijvende herinneringen. Daarom geven wij u uit persoonlijke ervaring advies, stellen uw reis of vakantie voor u samen en verzorgen deze tot in detail.

Onze keuze voor authenticiteit

Wij geloven dat de beste manier om een bestemming te verkennen is door middel van authentieke ervaringen. Samen met onze partners ter plaatse bieden wij u een onuitwisbare ('indelible') reiservaring. Wij selecteren voor u de meest karaktervolle boutique hotels en stellen uw excursies samen opdat u de ware essentie van de bestemming ontdekt.

Onze duurzame werkwijze

Toerisme heeft impact op mensen en de wereld waarop wij leven. Door onze selectie van kleinschalige boutique hotels, onze keuze voor individuele en verdiepende excursies en door gebruik te maken van lokale partners en gidsen proberen wij de negatieve impact te verkleinen en op een verantwoorde manier de positieve effecten van het toerisme te vergroten.

Onze geruststellende zekerheden

Tales & Trails b.v., handelend onder de merknaam Indelible Travel, is aangesloten bij het Garantiefonds VZR, het Calamiteitenfonds, The Travel Club en branche-organisatie ANVR. Een prettige zekerheid voor, tijdens én na uw reis. Boekt u bij ons een reis, dan geniet u van extra zekerheid op basis van de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen.

Ik heb interesse in deze reis

Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Indelible Travel is een merk van Tales & Trails BV. Indelible Travel is specialist in Nederland en België in het samenstellen en organiseren van luxe, individuele (rond)reizen naar onder andere de Verenigde Staten van Amerika en binnenkort een aantal andere reisbestemmingen binnen en buiten Europa.

Onze reizen onderscheiden zich van veel ander reizen door de thematisering en de keuze voor bijzondere boutiquehotels. Slow travel is ons motto waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Wij bieden luxe, individuele (rond)reizen aan naar de Verenigde Staten van Amerika. De komende tijd zullen wij op meer bestemmingen reizen gaan aanbieden.

U kunt via onze website niet direct boeken. Dat komt omdat wij geen reizen ‘in voorraad’ hebben. Als u interesse heeft in een van onze reizen, vraagt u bij ons een offerte aan. Na ontvangst van de offerte besluit u of u de reis definitief wilt boeken.

Onze reizen zijn flexibel en aanpasbaar aan uw specifieke wensen.