Veelgestelde vragen

Indelible Travel

Indelible Travel is een merk van Tales & Trails BV. Indelible Travel is specialist in Nederland en België in het samenstellen en organiseren van luxe, individuele (rond)reizen naar onder andere de Verenigde Staten van Amerika en een aantal andere reisbestemmingen binnen en buiten Europa.

Onze reizen onderscheiden zich van veel ander reizen door de thematisering en de keuze voor bijzondere boutiquehotels. Slow travel is ons motto waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Wij bieden luxe, individuele (rond)reizen aan naar de Verenigde Staten van Amerika, Azië en een aantal andere bestemmingen zoals Noorwegen, Schotland en Ierland. De komende tijd zullen wij op meer bestemmingen reizen gaan aanbieden.

Het boeken van een reis

U kunt via onze website niet direct boeken. Dat komt omdat wij geen reizen ‘in voorraad’ hebben. Als u interesse heeft in een van onze reizen, vraagt u bij ons een offerte aan. Na ontvangst van de offerte besluit u of u de reis definitief wilt boeken.

Als u interesse heeft in een reis op onze website, kunt u het contactformulier op de website invullen. Indien wij nog vragen hebben over uw reiswensen, of als u uw aanvraag nader wilt toelichten, nemen wij contact met u op. Vervolgens ontvangt u binnen 3 tot 5 werkdagen van ons een gedetailleerd prijsvoorstel. Gaat u akkoord met ons voorstel, dan kunt u de reis door ons laten vastleggen.

Indelible Travel brengt geen kosten in rekening voor het offreren van reizen die wij op onze website gepubliceerd hebben.

Graag helpen wij u bij het maken van uw keuze. Wij kunnen u uit eigen ervaring adviseren.
U kunt ons bereiken via whatsapp, email en telefoon.

Onze reizen zijn flexibel en aanpasbaar aan uw specifieke wensen.

Indelible Travel kan ook ‘buiten de kaart’ en ‘op maat’ uw reis samenstellen. Neem contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken.

Nee, Indelible Travel rekent geen boekingskosten.

Uw boeking is bij ons in vertrouwde handen. Het team achter Indelible Travel Tales & Trails B.V. heeft jarenlange ervaring in het samenstellen van luxe en individuele reizen. Wij zijn aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en garantiefonds VZR. U loopt geen enkel financieel risico mochten wij in gebreke blijven of indien wij uw reis moeten aanpassen in verband met een onvoorziene calamiteit ter plaatse.

Indelible Travel Tales & Trails B.V. is aangesloten bij het garantiefonds VZR. Mochten wij door financieel onvermogen niet meer in staat zijn uw reis te kunnen uitvoeren, dan betaalt VZR uw (aan)betaling volledig terug.

Indelible Travel Tales & Trails B.V. is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Indelible Travel koopt de reizen niet op voorhand in en heeft dus geen eigen voorraad. Het is in de reiswereld steeds gebruikelijker om met fluctuerende prijzen te werken. Is de vraag hoog, dan stijgen de prijzen. In minder drukke seizoenen profiteert u vaak extra van voordelige tarieven en aantrekkelijke acties. U ontvangt van ons te allen tijde een vrijblijvend en scherp prijsvoorstel.

Vluchtprijzen fluctueren heel sterk. Bovendien is het onze ervaring dat onze reizigers er vaak de voorkeur aan geven de vluchten zelf te boeken, al dan niet met gespaarde punten van de luchtvaartmaatschappij. Mocht u dat wensen, boeken wij uw vluchten conform uw voorkeuren en mogelijkheden. Deze worden apart op de factuur vermeld. Wij berekenen hiervoor € 50,- administratiekosten per ticket (met een maximum van € 150,- per boeking).

U kunt uw reis natuurlijk zelf samenstellen. De afgelopen periode heeft ons echter geleerd dat hier aanzienlijke risico’s aan verbonden zijn. Zijn uw betaalde gelden gegarandeerd? Zijn alle reisonderdelen goed op elkaar afgestemd? Hoe zit het met omboekingen of repatriëring mocht er ter plaatse een calamiteit voordoen? Indien u de organisatie van uw reis bij ons onderbrengt zijn dat soort risico’s voor u nihil. Bovendien kunt u erop vertrouwen dat u uitstekende kwaliteit tegen een eerlijke prijs geleverd krijgt. Indelible Travel is aangesloten bij The Travel Club, waardoor wij scherpere inkooptarieven kunnen bedingen. En mocht er ter plaatse toch iets voordoen waar u niet helemaal tevreden over bent, dan helpen wij u verder.

Het vragen van een aanbetaling is gebruikelijk in de reiswereld. Indelible Travel gebruikt uw aanbetaling om de leveranciers ter plaatse vooruit te betalen. Indelible Travel is lid van het garantiefonds VZR. U kunt uw aanbetaling dus zonder enig risico voldoen. Mochten wij onze verplichtingen niet langer kunnen nakomen, dan vergoedt VZR de reeds betaalde kosten.

Indelible Travel verkoopt geen losse vliegtickets.

Indelible Travel verkoopt geen losse hotelovernachtingen. Uiteraard kunnen wij wel extra overnachtingen of hotels toevoegen aan uw gewenste reis.

Wij kunnen uw reis- en annuleringsverzekering verzorgen via onze partners.

Wij kunnen uw verblijf in een comfortabele lounge of een hotelovernachting op vrijwel alle belangrijke luchthavens ter wereld vastleggen.

Wij reserveren graag uw huurauto. Bij veel reizen die wij op onze website gepubliceerd hebben is uw huurauto reeds inbegrepen. Uiteraard kunt u uw eigen keuze maken ten aanzien van de categorie. Uw autohuur is te allen tijde inclusief alle noodzakelijke verzekeringen en afkoop van het eigen risico.

Uw reis wijzigen kan altijd. Soms brengt dit wijzigingskosten met zich mee. Het kan ook voorkomen dat u annuleringskosten dient te betalen. Uiteraard zullen wij u hierover uitvoerig informeren indien u uw boeking wenst aan te passen. Wij verwijzen u graag naar onze algemene voorwaarden voor meer informatie hierover.

Uw reis annuleren kan altijd. In de regel brengt dit annuleringskosten met zich mee. De hoogte hiervan is afhankelijk van het moment van annuleren. Wij verwijzen u graag naar onze algemene voorwaarden voor meer informatie hierover.

Veilig op reis

Indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit dient u voor elke reisbestemming te beschikken over een geldig paspoort. Of u bijvoorbeeld tevens een visum nodig heeft, hangt af van uw reisbestemming. In uw offerte staat altijd vermeld over welke noodzakelijke documenten u dient te beschikken.

Dan hangt van uw bestemming af. In uw offerte staat altijd de laatste informatie hieromtrent vermeld.

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvangt u van ons de laatste informatie en eventuele vouchers en tickets.

In uw reisbescheiden staan de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordiging op wie u kunt terugvallen mocht er een noodsituatie voordoen. In uiterste gevallen kunt u 24/7 contact opnemen met onze noodcentrale voor hulp en assistentie.