< Onze reizen

Over de Lower Mississippi van Memphis naar New Orleans

€3000
 • Culture
 • River Cruise

Uw riviercruise over de Lower Mississippi van Memphis naar New Orleans in het kort

Volg de stroom van de Mississippi Delta die verhalenvertellers en makers al eeuwenlang inspireert. Waar invloeden uit de Memphis-blues en New Orleans-jazz de lucht vullen en de smaken van de zuidelijke keuken de ziel troosten. Deze 9-daagse cruise met de American Countess of de American Queen over de Lower Mississippi van Memphis naar New Orleans is een betoverende reis door de zuidelijke geschiedenis en cultuur van de Verenigde Staten. Beleef in alle comfort de Cajun-charmes van de Bayou in historische stadjes, aangevuld met de dynamiek van Memphis en de Big Easy

Wat mag u van ons verwachten?

Indelible Travel staat voor kwaliteit, authenticiteit, exclusiviteit en inhoud. Wij geven u advies op maat en verzorgen uw reis volledig. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Over de Lower Mississippi van Memphis naar New Orleans

Elke riviercruise staat garant voor onuitwisbare herinneringen. In The Deep South is elke ervaring rijk, van de dramatische geschiedenis tot de keuken. Terwijl uw radarboot langs de weelderige oevers glijdt, leert u historische steden als Memphis, Natchez en New Orleans kennen, elk met hun eigen unieke charme en muzikale erfenis. Geniet van livemuziek, de heerlijke zuidelijke gerechten en onvergetelijke bezoeken aan charmante plantages. Onderweg verkent u de rijke geschiedenis van de burgeroorlog en beleeft u de blues- en jazzmuziek die de regio zo veel bekendheid heeft gegeven. Een cruise op de Lower Mississippi is een reis vol zuidelijke gastvrijheid en onuitwisbare ervaringen. 

Highlights

De American Countess is een sfeervol en eigentijds ingerichte radarboot met slechts 123 staterooms. U vindt er verspreid over de vier dekken: restaurants, bars, bibliotheek/lobby, card room, fitnessruimte, spa, theater, koffiebar, een observatie- en een zonnedek. De American Queen, gedoopt door Pricilla Presley, is groter en telt 6 dekken inclusief zwembad en in totaal 213 staterooms. U verblijft aan boord op basis van all-inclusive waarbij alle culinaire maaltijden, (alcoholische) drankjes, excursies, wifi, tips en havengelden inbegrepen zijn in de reissom. U geniet aan boord van gevarieerde culturele en culinaire invloeden waaronder de Cajun- en Creoolse keuken. U ervaart levendige optredens en stimulerende lezingen met onze deskundige historici en kunt onderweg genieten van panoramische uitzichten.
 • Memphis

  Door de jaren heen is Memphis de thuisbasis geweest van katoenmagnaten en tot slaaf gemaakte mensen, van muzikanten die de eerste noten lieten horen van liedjes die vandaag de dag nog steeds over de hele wereld weerklinken, en van iconen van de burgerrechten, waaronder Dr. Martin Luther King Jr.

 • Cleveland

  Cleveland, gelegen in het hart van de Mississippi delta, wordt vaak de ‘geboorteplaats van de blues’ genoemd. Eén van de beste plekken om het erfgoed en de cultuur van de blues te ervaren, is bij Dockery Farms, de thuisbasis van de wereldberoemde Delta-bluesmuzikant Charley Patton.

 • Vicksburg

  Als belangrijk slagveld tijdens de burgeroorlog heeft deze haven een geschiedenis die anders is dan alle andere. Het is de laatste rustplaats voor 17.000 Unie-soldaten, van wie er 13.000 onbekend zijn. In 1899 werd het Vicksburg National Military Park opgericht om de beruchte belegeringslinie en het historische erfgoed te herdenken en te behouden.

 • Natchez

  Natchez heeft een lange en fascinerende geschiedenis, die teruggaat tot 1716, waardoor ze de oudste aaneengesloten nederzetting aan de Mississippi is. De stad staat bekend om zijn elegantie, gastvrijheid en indrukwekkende behoud van historische huizen. Meer dan 1000 gebouwen zijn opgenomen in het Nationaal Historisch Register. 

 • Pointe Coupee (New Roads)

  New Roads is een historische stad vernoemd naar een ‘nieuwe weg’ die de Spanjaarden in 1776 aanlegden tussen de Mississippi en de False River, ten noordwesten van Baton Rouge. Deze Louisiana Main Street-gemeenschap herbergt ook verschillende historische landgoederen, vooral langs de False River. 

 • Baton Rouge

  In 1699 noemden Franse bezoekers de plek ‘rode stok’ (baton rouge) vanwege een grenspaal, besmeurd met dierenbloed, op de klif van de rivier. Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana,  herbergt meer dan 300 jaar geschiedenis, zichtbaar in de unieke architectuur en via de unieke kunst- en cultuurscène.

 • Nottoway

  American Queen Voyages beschikt over een exclusieve haven in Nottoway, gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Mississippi. Hier kunt u het landgoed van suikerrietmagnaat Randolph Nottoway bezoeken, het grootste nog bestaande vooroorlogse herenhuis in het zuiden. 

 • New Orleans

  New Orleans, de bruisende stad aan de monding van de Mississippi, staat bekend om zijn levendige muziekscene, heerlijke keuken en unieke cultuur. De Franse, Spaanse en Creoolse invloeden smelten samen in de architectuur, festivals en levendige straten, wat zorgt voor een onvergetelijke smaak van de Big Easy.

Programma

 

Dag 1 : Memphis, Tennessee
Aankomst in Memphis | Overnachting in hotel

Dag 2: Memphis, Tennessee

National Civil Rights Museum | Memphis Rock ‘n’ Soul Museum | Overnachting aan boord van de Queen 

Dag 3: Cleveland, Mississippi
Grammy Museum Mississippi | Downtown Shopping | The Great Delta Music Experience (optioneel)

Dag 4: Vicksburg, Mississippi
Church of the Holy Trinity | Anchuca Mansion | Old Court House Museum | Biedenharn Coca-Cola TM Museum | Jesse Brent Lower Mississippi River Museum | Old Depot Museum | On the Front Lines of the Civil War (optioneel)

Dag 5: Natchez, Mississippi
The Old South Trading Post | Rosalie Mansion | The Story of Cotton in the American South (optioneel)

Dag 6 : Pointe Coupee, Louisiana
LeJeune House | New Roads Visitor Center & Henry Watson Demonstration | Julian Poydras Historical Building | St. Mary of False River Church | Plantations of the Back Roads (optioneel)

Dag 7: Baton Rouge, Louisiana
USS KIDD DD-661 | Capitol Park Museum | Ultimate Cajun Adventure (optioneel)

Dag 8: Nottoway, Louisiana
Nottoway Antebellum Manion tour | Cajun Swamp Tour (optioneel) 

Dag 9: New Orleans
Ontscheping | stadstour en transfer naar de luchthaven (optioneel)

Deze 9-daagse unieke riviercruise is inclusief alle overnachtingen en maaltijden aan boord, genoemde excursies en havengelden. Ook uw hotelovernachting voorafgaand aan de cruise is inbegrepen. Exclusief intercontinentale vluchten. Optionele excursies tegen toeslag. Ook uw eventuele verlenging in Memphis en/of New Orleans verzorgen wij graag voor u. U kunt deze reis (of in tegenovergestelde richting) met de American Countess of de American Queen boeken op verschillende data in 2024.
Wij bieden u een uitgebreid aanbod van (rivier)cruises in de Verenigde Staten en Canada. Vraag ons gerust om suggesties. Op verzoek sturen wij u graag de brochure van American Queen Voyages toe.

Waarom kiezen voor Indelible Travel

De organisatie en uitvoering van uw luxe vakantie of individuele rondreis is bij ons in goede handen. Daar kunt u op vertrouwen. Net zoals u kunt vertrouwen op:

Onze gedegen kwaliteit

Wij begrijpen dat uw vakantie waardevol is en uw tijd kostbaar. Reizen gaat ook om het omarmen van culturen en het creëren van blijvende herinneringen. Daarom geven wij u uit persoonlijke ervaring advies, stellen uw reis of vakantie voor u samen en verzorgen deze tot in detail.

Onze keuze voor authenticiteit

Wij geloven dat de beste manier om een bestemming te verkennen is door middel van authentieke ervaringen. Samen met onze partners ter plaatse bieden wij u een onuitwisbare ('indelible') reiservaring. Wij selecteren voor u de meest karaktervolle boutique hotels en stellen uw excursies samen opdat u de ware essentie van de bestemming ontdekt.

Onze duurzame werkwijze

Toerisme heeft impact op mensen en de wereld waarop wij leven. Door onze selectie van kleinschalige boutique hotels, onze keuze voor individuele en verdiepende excursies en door gebruik te maken van lokale partners en gidsen proberen wij de negatieve impact te verkleinen en op een verantwoorde manier de positieve effecten van het toerisme te vergroten.

Onze geruststellende zekerheden

Tales & Trails b.v., handelend onder de merknaam Indelible Travel, is aangesloten bij het Garantiefonds VZR, het Calamiteitenfonds, The Travel Club en branche-organisatie ANVR. Een prettige zekerheid voor, tijdens én na uw reis. Boekt u bij ons een reis, dan geniet u van extra zekerheid op basis van de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen.

Ik heb interesse in deze reis

Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Indelible Travel is een merk van Tales & Trails BV. Indelible Travel is specialist in Nederland en België in het samenstellen en organiseren van luxe, individuele (rond)reizen naar onder andere de Verenigde Staten van Amerika en binnenkort een aantal andere reisbestemmingen binnen en buiten Europa.

Onze reizen onderscheiden zich van veel ander reizen door de thematisering en de keuze voor bijzondere boutiquehotels. Slow travel is ons motto waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Wij bieden luxe, individuele (rond)reizen aan naar de Verenigde Staten van Amerika. De komende tijd zullen wij op meer bestemmingen reizen gaan aanbieden.

U kunt via onze website niet direct boeken. Dat komt omdat wij geen reizen ‘in voorraad’ hebben. Als u interesse heeft in een van onze reizen, vraagt u bij ons een offerte aan. Na ontvangst van de offerte besluit u of u de reis definitief wilt boeken.

Onze reizen zijn flexibel en aanpasbaar aan uw specifieke wensen.