De Verenigde Staten van Amerika vormen een enorm veelzijdig land met een ongelooflijke diversiteit in cultuur, landschap en toeristische bezienswaardigheden. Een reis maken naar Amerika betekent dus ook vooral keuzes maken.

Wat kan ik zien en doen op reis in de Verenigde Staten?

Hieronder vindt u een kleine opsomming met bijzondere attracties, bezienswaardigheden en activiteiten die van de Verenigde Staten een van de meest veelzijdige reisbestemmingen ter wereld maakt: 

 • Nationale parken: De Verenigde Staten herbergen bijna 60 prachtige nationale parken. Tot de meest bekende parken behoren Yellowstone, Grand Canyon, Yosemite, Zion en Shenandoah. Je kunt er naar harteloos genieten van hiken (wandelen), kamperen, wilde dieren spotten, boottochten maken, raften, paardrijden en veel meer. Tip: schaf een ‘America The Beautiful Pass’ aan voor onbeperkt toegang tot de parken.indelible-travel-usa-wyoming-yellowstone-national-park-geyser
 • Grote steden: De Verenigde Staten hebben veel grote en iconische steden, zoals New York City, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Miami en Boston. Deze steden bieden talloze toeristische bezienswaardigheden, musea, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Sommige steden zijn een bestemming op zich, ideaal voor een stedentrip, andere bezoekt u beter als onderdeel van een rondreis. 
 • Stranden: Miami Beach, Santa Monica, Waikiki Beach, Myrtle Beach, Sanibel en Captiva. Zo maar een aantal van de mooiste en zonnigste stranden in de Verenigde Staten. Geniet van luie dagen, zwemmen, surfen en zeilen. En vergeet de spectaculaire zonsondergangen niet op bijvoorbeeld Key West of op het strand van Clearwater Beach in Florida. 
 • Pretparken: America has the fun factor. De Verenigde Staten huisvesten enkele van de meest populaire pretparken ter wereld, zoals Disney World, Universal Studios, Dollywood en Six Flags. Perfect voor een onvergetelijke familievakantie. Deze parken bieden attracties voor alle leeftijden, zoals achtbanen, waterattracties en wervelende shows. Ook een bezoek aan het ruimtevaartcentrum op Cape Canaveral in Florida is voor jong en oud een belevenis.
 • Cultuur en geschiedenis: Europa is het oude continent. Maar de Verenigde Staten hebben ook een rijke cultuur en geschiedenis, getuige de vele musea, monumenten en historische bezienswaardigheden. Naast de vele natuurlijke monumenten vind je door de hele Verenigde Staten ook bekende en minder bekende culturele monumenten. Enkele voorbeelden zijn het The Mall in Washington D.C., het Vrijheidsbeeld, Govenors Island, Mount Rushmore, Montezuma Castle, Aztec Ruins en de Boston Freedom Trail.indelible-travel-washington-jefferson-memorial-themall-capitol
 • Musea: Een bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan één van de vele topmusea of indrukwekkende bezoekerscentra. Tot de meest tot de verbeelding sprekende musea behoren: het Metropolitan Museum of Modern Art (MoMA) in New York, Ellis Island in New York, September 11 Memorial and Museum in New York, het Civil Rights Museum in Memphis en het Holocaust Memorial Museum in Washington D.C.
 • Food & Wine: Vergeet even de hamburgers, pizza’s en taco’s. Eten in de Verenigde Staten is veel meer dan dat. Kijk dus even verder dan de bekende fast food restaurants langs de weg. Eerlijke en regionale gerechten vind je overal op de kaart. Vers van het land, farm to fork en met liefde bereid. In Louisiana mag u een lokaal bereide jambalaya niet overslaan en in New England eet je natuurlijk clam chowder. Vis moet natuurlijk zwemmen: enkele van de beste wijnstreken ter wereld vindt u ook in Amerika. Onder andere in Napa Valley, Sonoma en rondom Finger Lakes. Maar op veel meer plaatsen wordt vaak uitstekende wijnen gemaakt. Profiteer van wijnproeverijen en tours door de wijngaarden. 
 • Outdoor-activiteiten: Lekker bezig zijn in de schitterende natuur. Of u nu van zwemmen, kanoën, surfen, skiën, snowboarden, raften, bergbeklimmen of mountainbiken houdt, the USA is the place to be. Enkele populaire plekken hiervoor zijn de stranden in Florida, Tennessee, Rocky Mountains, de Appalachen en Californië. 
 • Sportevenementen: Amerikanen houden van sport. En van show. Menig sportwedstrijd is dan ook veel meer dan de wedstrijd. Voor heel veel Amerikaanse gezinnen is het bezoeken van de honkbal of baseball wedstrijd een populair uitje op zaterdag of zondag. Tijdens het bijwonen van een sportwedstrijd proef je sfeer van de Amerikaanse sportcultuur en maak je kennis met de leukste Amerikanen.

  indelible-travel-new-york-manhattan-brooklyn-bridge-brooklynbridge