Diep verscholen in de majestueuze Blue Ridge Mountains van Virginia, wacht het Shenandoah National Park om ontdekt te worden. Met zijn overvloed aan natuurlijke schoonheid, schilderachtige uitzichten en eindeloze mogelijkheden voor avontuur, is dit nationale park een ware must see tijdens een reis door het oosten van de Verenigde Staten. De naam Shenandoah is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de oorspronkelijke bevolking en betekent zoveel als ‘rivier van de hoge bergen’. Anderen menen dan Shenandoah ‘ Dochter van de sterren’ of ‘Zilveren wateren’ betekent. Hoe dan ook, de oorsprong van de naam is nog steeds een beetje mysterieus. Het Shenandoah National Park is eenvoudig te bereiken, Het ligt in de staat Virginia, op ongeveer 2 uur tijdens vanaf de internationale luchthaven van Washington D.C. In het park kunt u overnachten in comfortabele en sfeervolle lodges en hotels.

Een onvergetelijke rit over de Skyline Drive

De Skyline Drive, een 169 kilometer lange schilderachtige weg die zich een weg baant door het park, is één van de meest opvallende attracties. Deze kronkelende route biedt talloze uitkijkpunten, perfect voor het maken van adembenemende foto’s en het genieten van een weids panorama. Of u nu in de herfst komt genieten van de schitterende kleuren van de bladeren of in de lente en zomer voor aangename wandelingen, de Skyline Drive is een onvergetelijke ervaring. Het uitzicht verandert voortdurend en biedt een ongeëvenaarde blik op de natuurlijke pracht van de regio. Tijdens de rondreis ‘Country Roads‘ bezoekt u deze regio en rijdt u over de Skyline Drive.

indelible-travel-usa-virginia-appalachen-blue-ridge-parkway-skyline-drive

Wandelen in het wild

Shenandoah National Park biedt wandelaars een uitgebreid netwerk van meer dan 800 kilometer aan paden om te verkennen. Of u nu een beginnende wandelaar bent of een doorgewinterde avonturier, er is altijd een wandeling die aansluit op uw wensen en mogelijkheden. De Appalachian Trail, één van de beroemdste langeafstandspaden ter wereld, doorkruist ook het park en biedt de mogelijkheid voor fantastische wandelavonturen. Er zijn paden die naar rustige watervallen leiden, zoals Dark Hollow Falls, waar het geluid van stromend water en de weelderige groene omgeving een kalmerende sfeer creëren. Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer uitdaging, zijn er tochten naar de hoogste toppen van Shenandoah, zoals Hawksbill en Old Rag, die je belonen met adembenemende uitzichten.

indelible-travel-usa-virginia-boerderij

Ontmoet de inwoners van het Park

Een ontmoeting met de lokale fauna is zekere een hoogtepunt van een bezoek aan Shenandoah National Park. Het park is de habitat van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder witstaartherten, zwarte beren, wasberen, en talloze vogelsoorten.

indelible-travel-usa-virginia-shenandoah-national-park-zwarte-beer-black-bear-wildlife

Bijzonder tijdens elk seizoen

Shenandoah National Park betovert bezoekers gedurende alle seizoenen. In de lente ontwaakt de natuur met kleurrijke wilde bloemen en zingende vogels. De zomer biedt zonnige dagen en koele bergbriesjes, perfect om te wandelen en te picknicken. De herfst brengt een magisch schouwspel van rood, oranje en geel gebladerte, waardoor het park een van de meest iconische herfstbestemmingen in de Verenigde Staten is. In de winter veranderen de bergen in een betoverend sneeuwwit landschap, ideaal voor winterwandelingen en fotomomenten.

Leer meer over de geschiedenis van dit gebied

Het bezoekerscentrum van Shenandoah National Park biedt een schat aan informatie over de flora en fauna van het park. Door onder mee Ranger-geleide programma’s en interactieve tentoonstellingen komt u van alles te weten over de geschiedenis van het gebied, de geologie en de inspanningen om het milieu te beschermen.