< Onze reizen

Magisch Spitsbergen

€1250
 • Adventure
 • Nature
 • Wildlife

Uw reis naar Spitsbergen in het kort

Spitsbergen, de afgelegen Noorse archipel in de Arctische Oceaan, op zo’n 3 uur vliegen van Oslo, betovert bezoekers met zijn ongerepte wildernis. Treed in de voetsporen van de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz en ga mee op ontdekkingsreis naar Spitsbergen waar het landschap wordt gedomineerd door majestueuze bergen, eeuwige ijskappen en diepe fjorden. Deze poolregio biedt een unieke ervaring, waar de zon nooit ondergaat in de zomermaanden, terwijl het noorderlicht de donkere winterhemel verlicht. Geniet van een traditionele ‘reindeer stew’ bij een kampvuur in de koude, donkere buitenlucht. Per boot, e-bike, hondenslee of sneeuwscooter komt u dichter bij ijsberen, walrussen en rendieren. Uw basis tijdens uw reis is Longyearbyen, de meest noordelijke stad ter wereld, met musea en verrassend goede restaurants. Voor degenen die de rauwe schoonheid van de Arctische wildernis willen ervaren, is Spitsbergen een buitengewone bestemming.

Wat mag u van ons verwachten?

Indelible Travel staat voor kwaliteit, authenticiteit, exclusiviteit en inhoud. Wij geven u advies op maat en verzorgen uw reis volledig. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Magisch Spitsbergen

Wist u dat Spitsbergen of Svalbard drie seizoenen kent? In de ‘Northern Lights Winter’ die van oktober t/m februari duurt heeft u de hele dag door grote kans op het kunnen beleven van het noorderlicht. Het besneeuwde berglandschap ziet er extra magisch uit onder de donkere sterrenhemel of bij volle maan. Bijkomend voordeel is dat de prijzen dit seizoen een stuk lager liggen.

Vanaf half februari geniet u van de eerste zonnestralen die in harmonie met het besneeuwde landschap een schitterende blauwe gloed verspreiden. Een ongekend mooie ervaring die u voor altijd bij zal blijven. Maart en april zijn de koudste maanden van het jaar. De dagen worden tijdens de ‘Sunny Winter’ snel langer en de komst van de zon wordt groots gevierd door de lokale inwoners in de eerste week van maart. Al vanaf half april schijnt de zon 24 uur per dag. De Sunny Winter is ook een perfecte periode voor het maken van tochten per snow mobile of met huskies.

17 mei is de nationale feestdag en deze datum wordt gezien als de officiële start van de ‘Polar Summer’. De koele maar prachtige zomermaanden lenen zich uitstekend voor allerlei expedities, zeevissen, het maken van lange hikes of spectaculaire boottochten naar onder andere Fugjeflella of de gletsjer van Nordenskiöldbreen.

Highlights

Afhankelijk van het seizoen en uw wensen kunnen wij uw reis naar Spitsbergen op maat samenstellen. Hieronder geven wij u verschillende suggesties voor uw reis.
 • Longyearbyen

  Uw reis start in Longyearbyen, de hoofdstad van Spitsbergen met 2500 inwoners en tax free shopping. Longyearbyen ligt op 87 graden Noorderbreedte en is ’s werelds noordelijkste plaats met meer dan 1000 inwoners. Maar liefst 20 nationaliteiten zijn in Longyearbyen vertegenwoordigd.

 • Noorderlicht

  Spitsbergen is één van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te aanschouwen. Het moment dat u het licht voor het eerst ziet is onbeschrijflijk. Tijdens de Polar Winter heeft u 24 uur per dag kans om het noorderlicht te zien. Bovendien is er nauwelijks lichtvervuiling.

 • Funken Lodge

  Dit heerlijk comfortable boutique hotel is onze favoriet. Het biedt spectaculaire uitzichten over Longyearbyen en de gletsjers in de directe omgeving. Er is een uitstekend restaurant, fijne bar en een lounge/bibliotheek met open haard om warm en sfeervol de dag af te sluiten.

 • Juva Cabin

  Wat een onuitwisbare ervaring! U brengt de nacht door in een authentieke cabin (4-10 pers.) op 30 km buiten de stad. De cabin is alleen per hondenslee of snow mobile bereikbaar en is voorzien van elektriciteit, keuken, woonkamer, slaapkamers en buitensauna. Perfect voor families of vriendengroepen.

 • Camp Barentz

  Op 10 km buiten Longyearbyen is Camp Barentz een ideale plek om te genieten van het arctische landschap, goede gesprekken bij het haardvuur, heerlijk eten en drinken en natuurlijk van het noorderlicht.

 • Huskyslee

  Een geweldige manier om Spitsbergen te verkennen is door een tour te maken per hondenslee. Maak bijvoorbeeld een tocht naar de Juva Cabin om daar te overnachten. Zodra de huskies zijn aangelijnd begint het avontuur.

 • Snow mobile

  In de Sunny Winter is een tocht per sneeuwscooter een onvergetelijke belevenis. Dwars door de arctische wildernis, naar onder andere Elveneset, de gletsjers of op zoek naar het noorderlicht. Korte en langere tours zijn mogelijk.

 • Zeevissen

  Zeevissen op Spitsbergen biedt een unieke ervaring voor avontuurlijke vissers. De ijskoude wateren herbergen een overvloed aan vissoorten, waaronder kabeljauw, heilbot en zeewolf.

Programma

 

Dag 1 : Aankomst in Longyearbyen
Transfer vanaf de luchthaven naar uw hotel | Northern Lights Evening at Camp Barentsz inclusief diner & drinks | Overnachting in hotel Funken Lodge

Dag 2: Northern Lights Safari by dog sled
Northern Lights Safari per hondenslee | Bezoek aan de oude steenkoolmijnen | Overnachting in hotel Funken Lodge

Dag 3: Sneeuwscootertour
Bezoek aan de lokale bierbrouwerij | Northern Lights tour per elektrische sneeuwscooter | Overnachting in hotel Funken Lodge

Dag 4: Longyearbyen en omgeving
Wandeling o.l.v. een gids door het weidse landschap | Overnachting in hotel Funke Lodge

Dag 5: Vertrek
Transfer naar de luchthaven van Longyearbyen

Dit is een voorbeeld van een reis die u tijdens de Polar Winter kunt maken. Vraag ons gerust naar ideeën voor de overige periodes. Onze reizen naar Spitsbergen worden op maat voor u samengesteld. Genoemde prijs is indicatief en afhankelijk van het gekozen seizoen, reisduur en de gewenste activiteiten. Exclusief vluchten. 

Waarom kiezen voor Indelible Travel

De organisatie en uitvoering van uw luxe vakantie of individuele rondreis is bij ons in goede handen. Daar kunt u op vertrouwen. Net zoals u kunt vertrouwen op:

Onze gedegen kwaliteit

Wij begrijpen dat uw vakantie waardevol is en uw tijd kostbaar. Reizen gaat ook om het omarmen van culturen en het creëren van blijvende herinneringen. Daarom geven wij u uit persoonlijke ervaring advies, stellen uw reis of vakantie voor u samen en verzorgen deze tot in detail.

Onze keuze voor authenticiteit

Wij geloven dat de beste manier om een bestemming te verkennen is door middel van authentieke ervaringen. Samen met onze partners ter plaatse bieden wij u een onuitwisbare ('indelible') reiservaring. Wij selecteren voor u de meest karaktervolle boutique hotels en stellen uw excursies samen opdat u de ware essentie van de bestemming ontdekt.

Onze duurzame werkwijze

Toerisme heeft impact op mensen en de wereld waarop wij leven. Door onze selectie van kleinschalige boutique hotels, onze keuze voor individuele en verdiepende excursies en door gebruik te maken van lokale partners en gidsen proberen wij de negatieve impact te verkleinen en op een verantwoorde manier de positieve effecten van het toerisme te vergroten.

Onze geruststellende zekerheden

Tales & Trails b.v., handelend onder de merknaam Indelible Travel, is aangesloten bij het Garantiefonds VZR, het Calamiteitenfonds, The Travel Club en branche-organisatie ANVR. Een prettige zekerheid voor, tijdens én na uw reis. Boekt u bij ons een reis, dan geniet u van extra zekerheid op basis van de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen.

Ik heb interesse in deze reis

Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Indelible Travel is een merk van Tales & Trails BV. Indelible Travel is specialist in Nederland en België in het samenstellen en organiseren van luxe, individuele (rond)reizen naar onder andere de Verenigde Staten van Amerika en binnenkort een aantal andere reisbestemmingen binnen en buiten Europa.

Onze reizen onderscheiden zich van veel ander reizen door de thematisering en de keuze voor bijzondere boutiquehotels. Slow travel is ons motto waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Wij bieden luxe, individuele (rond)reizen aan naar de Verenigde Staten van Amerika. De komende tijd zullen wij op meer bestemmingen reizen gaan aanbieden.

U kunt via onze website niet direct boeken. Dat komt omdat wij geen reizen ‘in voorraad’ hebben. Als u interesse heeft in een van onze reizen, vraagt u bij ons een offerte aan. Na ontvangst van de offerte besluit u of u de reis definitief wilt boeken.

Onze reizen zijn flexibel en aanpasbaar aan uw specifieke wensen.