New York City is een wereldberoemde metropool gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten. Het is de grootste stad van het land en één van de meest iconische en kosmopolitische steden ter wereld, met een rijke geschiedenis, cultuur en architectuur. De stad bestaat uit vijf stadsdelen (boroughs): Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island – die samen een bruisende en dynamische mix van mensen, culturen en talen vormen. 

Manhattan, het bruisende centrum van de wereld

Het eiland Manhattan is hét hart van de stad en herbergt veel van de iconische bezienswaardigheden van New York, zoals het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Hudson Yards, het 9/11 Memorial en Museum, Times Square, Rockefeller Center en het Central Park. Het is ook het financiële centrum van de stad en de thuisbasis van vele beroemde winkelstraten en restaurants. Op Manhattan hebben buurten als SoHo, Greenwich Village, Little Italy, Chinatown, ook hun eigen, unieke sfeer.

Indelible-travel-usa-New York_Lower_Manhattan_Skyline

Brooklyn

De meest bevolkte van de vijf stadsdelen biedt een bruisende culturele scene, van hipster wijken zoals Williamsburg tot historische gebieden zoals Brooklyn Heights en Coney Island. 

indelible-travel-usa-new-york-city-manhattan-brooklyn-bridge

Queens

Een multiculturele wijk met een breed scala aan etnische gemeenschappen en bezienswaardigheden, waaronder het Mets stadion en het Flushing Meadows Corona Park. 

The Bronx

Het noordelijkste stadsdeel van New York City is The Bronx en staat bekend om zijn vele parken en culturele attracties, zoals het Bronx Museum of the Arts en de Bronx Zoo. 

Staten Island

Staten Island is gelegen in het zuiden van New York City, biedt een rustigere omgeving met veel groen en stranden. Veel toeristen maken een gratis boottocht vanuit Manhattan naar Staten Island v.v. voor een prachtig zicht op de skyline van Lower Manhattan. 

City that never sleeps

New York City is een stad die nooit slaapt en biedt bezoekers een eindeloze hoeveelheid activiteiten en bezienswaardigheden om te verkennen, van musea en theaters tot winkels en restaurants. Het is een stad die voortdurend in beweging is en zichzelf opnieuw uitvindt, waardoor er altijd iets nieuws en spannends te ontdekken is. Een perfecte bestemming voor een stedentrip. Maar New York is ook uitstekend te combineren met bijvoorbeeld New England, Washington D.C. of met een reis langs de oostkust van Amerika. 

indelible-travel-usa-new-york-city-manhattan-world-trade-center

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in New York City?

 • Bezoek het Vrijheidsbeeld, één van de beroemdste monumenten ter wereld en een symbool van vrijheid en democratie. Je kunt er naartoe met de veerboot vanaf Battery Park of bekijk het vanaf de gratis ferry naar Staten Island. Geïnteresseerd in de geschiedenis van het land? Dan is Ellis Island een absolute must.
 • Loop of fiets over de Brooklyn Bridge: De Brooklyn Bridge is een van de meest herkenbare bruggen ter wereld en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan.
 • Maak een wandeling over de High Line: De High Line is een voormalige spoorweg die is omgebouwd tot een park en wandelpad boven de straten van Manhattan. Al wandelend geniet je van een prachtig uitzicht op de stad. Voor een heerlijke, gezonde lunch ga je naar Chelsea Market.
 • Verken Central Park: Central Park is een oase van groen in het midden van de stad en biedt bezoekers de mogelijkheid om te wandelen, fietsen, picknicken, bootjes te huren en te genieten van de prachtige tuinen en fonteinen.
 • In de wintermaanden kunt u er schaatsen. Neem met de kinderen een kijkje bij het beeld van Alice in Wonderland. Op een bankje bij de plek waar John Lennon in 1980 werd neergeschoten is er tijd voor bezinning.indelible-travel-usa-new-york-city-manhattan-central-park
 • Voor ons één van de meest aangrijpende plaatsen in de stad: het 9/11 Memorial en Museum. Het 9/11 Memorial en Museum herdenkt de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de gebeurtenissen van die dag.
 • New York heeft enkele van de meest gerenommeerde musea ter wereld, waaronder het Metropolitan Museum of Art, het Museum of Modern Art, het American Museum of Natural History en het Whitney Museum of American Art. 
 • Ga winkelen op Fifth Avenue: Fifth Avenue is een van de meest iconische winkelstraten ter wereld en biedt een scala aan winkels, van high-end boetieks tot grote warenhuizen.
  indelible-travel-usa-new-york-city-manhattan
 • Ervaar het uitzicht of de wereldberoemde en voor iedereen herkenbare skyline vanaf het observatiedek van het One World Trade Center, Hudson Yards, het Empire State Building of vanaf Summit One Vanderbilt.
 • Verken de buurten: New York City heeft een aantal diverse en fascinerende buurten, zoals het hippe Williamsburg in Brooklyn, het historische Greenwich Village en het kleurrijke Chinatown.
 • Bekijk een Broadway-show: Broadway is de thuisbasis van enkele van de beste theaterproducties ter wereld en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van een breed scala aan shows, van musicals tot drama’s.
 • Proef lokale gerechten: multicultureel New York City heeft een rijke culinaire traditie en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van een breed scala aan gerechten, van pizza en bagels tot hotdogs en cheesecake.