Een reis naar de Verenigde Staten van Amerika vergt natuurlijk enige planning. Uiteraard wilt u weten wat de beste reistijd voor Amerika is. Die vraag is echter niet altijd even makkelijk te beantwoorden. En hangt af van de specifieke regio’s die u wilt bezoeken en welke activiteiten u gaat ondernemen. Gaat u een rondreis maken? Reist u naar Amerika voor een stedentrip? Of wilt u juist genieten van de herfstkleuren in New England? De Verenigde Staten zijn zo groot en gevarieerd dat we niet kunnen spreken van één beste tijd.

Het oosten van Amerika

Over het algemeen geldt als beste reistijd om het oosten (o.a. Pennsylvania, Virginia, Washington D.C., New York, Kentucky, Tennessee) en de Oostkust te bezoeken de lente (maart-mei) en de herfst (september-november), wanneer het weer mild is en de drukte veel minder is dan in de zomer. Het drukke zomerseizoen begint doorgaans rond Memorial Day, de laatste maandag van mei, en loopt tot Labor Day, begin september.

New England en het noordoosten

In grote delen van Amerika, maar vooral in de regio New England (Massachusetts, Maine, New Hampshire en Vermont) is de Indian Summer een populaire tijd. Velen genieten dan van de spectaculaire kleuren van de bossen. Vooral in de weekenden kan het erg druk zijn op de wegen en in de hotels. De Indian Summer is de periode van warm, zonnig weer in de herfst (vanaf eind september tot eind oktober). Tijdens deze periode kunnen de temperaturen overdag hoog zijn, terwijl de nachten koeler worden. De lucht is meestal helder en droog, waardoor de kleuren van de bladeren van bomen en struiken prachtig tot uiting komen en de natuur een warme gloed krijgt.

Het zuidwesten van Amerika

Voor het zuidwesten van de VS (zoals Californië, Arizona, Nevada, en New Mexico) is de lente (maart-mei) of de herfst (september-november) ook een goede tijd om te reizen, omdat het weer dan aangenaam is en er minder drukte is dan in de zomer. In de zomer kan het vooral in het binnenland beklemmend heet worden en daardoor kunnen er met name in de namiddag flinke buien ontstaan.

Het zuiden van Amerika

In het zuiden van de VS (zoals Texas, Zuid-Californië en Florida) is de winter (december-februari) een populaire reistijd vanwege het milde weer en de vele festivals die dan plaatsvinden. In Florida zijn de wintermaanden doorgaans behoorlijk druk met ‘overwinteraars’ uit de koudere gebieden. Houd in Florida en de andere staten in het zuiden en zuidoosten van Amerika, waaronder Georgia, South Carolina, Alabama, Mississippi, Louisiana en Texas, in de gaten dat het er zomers in de middag stevig kan regenen en dat de luchtvochtigheid hoog is. In combinatie met hoge temperaturen is dit niet altijd even prettig. Florida staat ook bekend staat om zijn orkaanseizoen, dat loopt van juni tot november.

Het noorden van Amerika

Voor het noorden van de Verenigde Staten, inclusief de staten Oregon, Washington, Montana, Michigan, New York, North en South Dakota en Wyoming en steden als Seattle, Boston, Detroit en Chicago is de zomer (juni-augustus) de populairste tijd vanwege het warme weer, de vele festivals en de buitenactiviteiten die dan mogelijk zijn. Het voorjaar is vaak ook een prima tijd om te reizen. Vanaf half april is temperatuur op de meeste plaatsen aangenaam en bovendien is het in de lente beduidend minder druk.

Winter in Amerika

Van de Appalachen in het oosten tot de Rocky Mountains in het westen: in Amerika zijn de wintersportmogelijkheden vrijwel onbegrensd. De omstandigheden op de meeste bestemmingen zijn doorgaans heel goed tot ver in het voorjaar.
Tot de meest bekende wintersportbestemmingen in de Verenigde Staten behoren het chique Aspen en één van de grootste wintersportgebieden ter wereld Vail (beide in Colorado), Park City (Utah), Lake Tahoe (Californië/Nevada) en Jackson Hole (Wyoming).
Houdt u van sfeervolle etalages en ontelbare lichtjes in bomen en op gebouwen? Bezoekt u dan eens New York City in December.