Eén van onze meest bijzondere reizen naar de Verenigde Staten heeft alweer een paar jaar geleden plaatsgevonden. We bezochten de regio New England tijdens de kleurrijke herfst, oftewel de Indian Summer.

Wat is de Indian Summer?

De periode tussen de warme zomer en de koude winters van het noordoosten – zo ongeveer van half september tot eind oktober – wordt de ‘Indian Summer’ genoemd. De Indian Summer wordt gekenmerkt door heerlijk warm weer, helderblauwe luchten en weinig neerslag, die veelal na de eerste nachtvorst van het seizoen plaatsvindt. Wanneer de Indian Summer precies begint verschilt per jaar en per regio. De term ‘Indian summer’ heeft historische en culturele wortels, al is de oorsprong ervan niet helemaal duidelijk. Wellicht is de benaming afkomstig uit de vroege koloniale tijd in Amerika, waarbij de term werd gebruikt om de warme periode te beschrijven waarin inheemse Amerikaanse stammen de oogst binnenhaalden voordat de koude wintermaanden aanbraken.

Indelible-travel-usa-new-england-indian-summer-halloween-pompoen

Vijf redenen om de Indian Summer in New England zelf te beleven:

  1. Prachtige herfstkleuren: New England staat bekend om zijn adembenemende herfstkleuren. De bossen veranderen in een schitterend palet van rood, oranje, geel en bruin. Het landschap wordt een schilderachtig tafereel, vooral in staten als Vermont, New Hampshire en Maine. Het is een perfecte tijd om te genieten van wandelingen, autoritten of zelfs een ontspannende treinrit door het kleurrijke landschap.
  2. Pompoenfestivals en oogstfeesten: In de herfst is New England het centrum van verschillende pompoen- en oogstfestivals. Er wordt van alles georganiseerd. Je kunt pompoenen uitzoeken, verdwalen in maïsdoolhoven, appelplukken, genieten van vers appelsap en cider, en zelfs deelnemen aan traditionele herfstfestiviteiten zoals appeltaartbakwedstrijden. Dit biedt een authentieke landelijke ervaring.
    Indelible-travel-usa-new-england-indian-summer-halloween-pompoen-boerderij
  3. Zo van het land: New England staat bekend om zijn landbouw en tijdens de herfst is het oogstseizoen in volle gang. Je kunt genieten van verse, lokale producten, zoals appels, peren, pompoenen, bosbessen en vele andere seizoensgebonden lekkernijen. Er zijn allerlei markten en braderieën waar je de beste producten kunt kopen en proeven.
  4. Historische charme: New England heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de koloniale tijd. Steden zoals Boston, Salem, Newport en Portsmouth hebben prachtige historische wijken met geplaveide straten, historische gebouwen en musea die je kunt verkennen. Het is een geweldige kans om meer te leren over de Amerikaanse geschiedenis en de pionierstijd terwijl je geniet van de gemoedelijke sfeer.
  5. Rust en ruimte: Hoewel de zomermaanden druk kunnen zijn in New England, biedt de herfst een rustiger en vrediger sfeer. De drukte van toeristen neemt af, waardoor je meer ruimte en tijd hebt om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio. Perfect voor slow travel dus. Niets fijner dan de dag te starten met een wandeling in de vele parken. Geniet van schilderachtige uitzichten op de kust en de bergen. Wist je dat je zelfs walvissen kunt spotten langs de kustlijn.
    Indelible-travel-usa-new-england-indian-summer-massachusetts-overdekte-brug

Kortom, New England in de herfst biedt een unieke en betoverende ervaring met zijn kleurrijke landschappen, traditionele festiviteiten, verse producten, historische charme en rustige natuur. Het is een ideale tijd om te genieten van de natuurlijke schoonheid en de rijke cultuur van deze regio.